3 corpuri de mobilier din paleti pe care le poti realiza cu usurinta

Intr-un secol in care munca fizica este inlocuita de tehnologii care sa ne faca viata mai usoara, dorinta de a face ceva cu mana ta devine din ce in ce mai arzatoare. Pe acest fundament, lucrurile do it yourself (DIY) au luat avant si sunt din ce in ce mai faimoase. Paletii au ajuns sa capete o cu totul alta destinatie si sa fie folosti la crearea mobilierului DIY, deoarece sunt simplu de ansamblat si ofera o varietate larga de moduri in care pot fi intrebuintati. Sa vedem ce corpuri de mobilier se pot realiza foarte simplu din paleti si care, pe deasupra, sa arate si bine.

1. Pat din paleti

Paletii folositi pe post de cadru de pat sunt foarte atractivi, mai ales pentru ca permit si crearea unui spatiu aditional, modern si de efect. Patul din paleti este o alternativa economica si de efect intr-o camera decorata intr-un stil vintage-modern.
Pentru a crea un pat sunt necesari 4, respectiv 8 europaleti (dimensiuni 80×120 cm) pentru un cadru mai jos, cu un singur rand sau un cadru mai inalt, cu 2 randuri de paleti. Mai lipseste o saltea deasupra si patul din paleti este complet.

Accesorii necesare pentru pat:
- holsuruburi
- placute de prindere
- suplimentar, se pot monta picioare de mobila
- o alta varianta sunt rotile, care se pot monta pentru mai multa mobilitate si un aspect modern al patului din paleti.

 

 

2. Masa de cafea din paleti

Una din cele mai simplu de realizat piese de mobilier si pe deasupra utile in orice living este masa de cafea, care poate fi construita cu usurinta cu ajutorul a 1, 2 sau 3 paleti suprapusi. Deasupra lor se mai adauga un blat din pal sau sticla.

Accesorii necesare:
- holsuruburi
- roti, daca vrei sa poti muta masuta foarte usor
- holsuruburi cu 2 capete pentru a prinde paletii intre ei
- holsurub cu ventuza, daca deasupra se pune sticla.

Cum se poate realiza o masa de cafea? Vezi aici!

3. Canapea din paleti

Ramanem tot in spatiul sufrageriei, unde se poate crea si amplasa pe langa masuta de cafea si o canapea facuta din paleti. Aceasta este si mai usor de construit, deoarece nu necesita decat paletii uniti intre ei. In functie de cat de mare se vrea a fi canapeaua, sunt necesari 2, 4, 6 sau 8 paleti asezati unul langa celalalt sau in forma de L. Paletii se aseaza cate 2, iar in functie de cat de inalta va fi canapeaua, se pun unul, doua sau trei randuri de paleti; in plus, doi paleti se pot utiliza ca spatar.
Nicio canapea nu e completa fara saltea, asa ca nu uitati de aceasta. Pentru canapeaua cu spatar, mai trebuie o saltea suplimentara pentru spatar sau perne mari.

Accesorii necesare:
- holsuruburi
- placute de prindere pentru a uni paletii intre ei
- optional, roti pentru greutate mare

Paletii permit realizarea multor tipuri de piese de mobilier, pentru care nu este nevoie decat de un strop de imaginatie, doua maini dibace si dorinta de a face ceva inedit.