Accesoriile pentru mobilierul din sticla

Spatiile mici au nevoie de un mobilier care sa nu incarce si, cel mai important, sa ofere camerei impresia de spatialitate. Pentru a face spatiile mici sa para mai mari, designerii de interior recomanda vopsirea peretilor in culori deschise sau alb, folosirea oglinzilor pentru perete, fereste cat mai mari, dar si mobilier de dimensiuni reduse si cat mai simplu ca design. Toate acestea vor produce o iluminare mai buna a incaperii, iar spatiul va parea mai mare.

Masuta de cafea de sticlaUn alt truc pentru a crea spatii deschise si aerisite este utilizarea mobilierului din sticla, care prin transparenta sa confera impresia de spatiu. Mobilierul alcatuit integral sau partial din sticla este mai rezistent la murdarie, usor de curatat, iar din punct de vedere estetic se poate integra foarte bine atat intr-o incapere mica, cat si intr-una spatioasa. Imbinarile folosite pentru mobilierul din sticla sunt adesea discrete si bine imbinate in designul corpului de mobilier.

Spatiul redus al camerelor de baie poate fi marit prin utilizarea oglinzilor mari si a unor corpuri de mobilier ce pot fi realizate din sticla. Oglinzile vor fi montate foarte usor pe perete cu ajutorul unor accesorii care nu necesita gaurirea sticlei si care au un aspect elegant. Pe de alta parte, pentru oglinzile care vin prevazute cu gauri de montaj vor fi folosite accesorii moderne si rezistente.

Politele din baie, foarte utile pentru aranjarea produselor uzuale de igiena, pot fi realizate din sticla rezistenta si atasate oglinzii. Calitatea accesoriilor de prindere este foarte importanta, acestea fiind cele care ofera rezistenta si stabilitate politei din sticla. Sunt numeroase modele de suporti pentru polite cu prinderea sticlei, care nu necesita gaurirea ei si ii confera o fixare stabila. Pot fi folositi si suporti cu ventuza pentru prinderea politelor.

Tot in categoria corpurilor de mobilier sunt incluse si usile din sticla pentru dulapuri, care sunt prinse cu ajutorul diverselor balamele ce necesita sau nu gaurirea usii. Cand vine vorba de usile mari pentru camere, este indicat ca balamalele sa aiba functie de inchidere amortizata, pentru a preveni trantirea accidentala a usii.

Mobilierul din sticla destinat comerciantilor

Mobilier de sticla Pe langa intrebuintarile pentru acasa, sa nu uitam ca mobilierul din sticla a fost folosit initial pentru vitrine si alte spatii de expunere a produselor valoroase. Siguranta este esentiala pentru dulapurile din sticla folosite ca vitrine, de aceea au fost create diverse incuietori adaptate diferitelor designuri ale vitrinelor. Sunt multe lucruri care stau in spatele unui corp de mobilier din sticla, de la priceperea tamplarului, la accesoriile care ii ofera forma si stabilitate, fara de care realizarea mobilierului din acest material nu ar fi fost posibila. Spre deosebire de mobilierul din sticla pentru baie, spatiile de expunere din sticla folosesc multi conectori pentru pereti si balamale pentru sticla.

Oricare ar fi modul in care mobilierul din sticla este folosit, un lucru trebuie retinut: calitatea si rezistenta lui sunt date de calitatea accesoriilor folosite.