Amenajeaza o zona de relaxare sau studiu

DefogitallDupa o zi plina si agitata, linistea caminului reprezinta pentru mulți dintre noi reincarcarea de care avem nevoie. In special atunci cand spațiul ne permite, este ideal sa ne cream o zona de relaxare, un mic colț confortabil in care putem savura in voie o cafea sau o carte, insoțite de muzica preferata. Un astfel de spațiu este potrivit si pentru munca sau studiu, atunci cand trebuie sa facem acest lucru de la domiciliu.

Rolul de „mic colț de relaxare” poate fi atribuit diferitor zone ale locuinței, de la balcon sau o parte mai retrasa din living, la o incapere separata, pe post de birou. In funcție de preferințele si nevoile fiecaruia, putem opta pentru diferite stiluri de amenajare, in concordanța cu celelalte incaperi din casa. In cazul in care predomina stilul clasic, elegant, mobilierul pe care il vom alege va fi in acelasi ton: o canapea sau un fotoliu din țesaturi fine si placute la atingere, alaturi de o masuța simpla din sticla ar putea fi o alegere inspirata. Pentru a da un plus de funcționalitate masuței, ii poți aplica roți si astfel o vei putea deplasa cu usurința. Montarea roților se face foarte usor prin intermediul unui sistm simplu de infiletare, asa ca nu vei avea nevoie de ajutorul unui specialist.

Daca locuiesti la bloc si nu ai o camera anume care sa fie dedicata activitaților tale de recreere sau studiu, varianta preferata de tot mai multe persoane este cea de balcon transformat in loc de relaxare. Avantajul principal consta in economia de spațiu si lumina naturala de care beneficiezi. De asemenea, poți utiliza pereții pentru montarea de etajere pentru carți sau corpuri de iluminat care sa iți ofere si mai mult confort.

Preferi ca zona ta de relaxare sa fie o mini-biblioteca cu birou, unde iți poți continua munca, sau poate doar sa studiezi in liniste? In aceasta situație, stilul ales va fi unul mai sobru, dar in acelasi timp simplu, fara sa incarce incaperea. Biblioteca sau rafturile cu carți si biroul vor fi piesele centrale ale acestei incaperi, asa ca e necesar sa le acorzi o atenție deosebita. Alege nuanțe de culori pale, care sa iți ofere lumina si un mediu placut de lucru.

Pentru ca actele si obiectele de studiu sa iți fie cat mai la indemana, vei avea nevoie de un birou cu sertare sau poate chiar un dulapior detasabil cu sertare, pe care sa il poți amplasa exact acolo unde ai nevoie. Apeleaza la materiale de calitate, care emana eleganța si bun gust. Pune accent pe manere sau butoni cu design deosebit, cum ar fi manerul Vesuvio sau manerul Pompei, care ofera un aspect clasic, usor vintage.

Ne-am gandit si la problema perifericelor si stim ca vei avea nevoie de un sistem audio, o imprimanta si o veioza asa ca apare problema suparatoare a cablurilor. O poți remedia cu usurința, apeland la treceri de cabluri sau chiar la o coloana de cabluri, mascand firele si cablurile intr-un mod original.

Oricare ar fi necesitațile si preferințele tale, suntem siguri ca vei gasi cea mai buna modalitate pentru a-ți crea propriul spațiu de relaxare, mai ales acum ca stii si ideile noastre.Te invitam sa citesti si celelalte articole cu idei pentru acasa.