Cada de baie sau cabina de dus?

Amenajarea unei locuinte presupune luarea unor decizii extrem de importante, constranse de factori precum spatiu si buget. In afara de alegerea mobilierului si a culorilor pentru interior, o decizie poate si mai importanta este alegerea obiectelor sanitare.

cabina de dus cada Vesnica intrebare atunci cand urmeaza sa amenajezi o baie este daca sa alegi o cada sau o cabina dus. Daca ai la dispozitie o baie de mari dimensiuni, le-ai putea alege pe amandoua, insa, din nefericire, sunt prea putine cazurile in care iti poti permite acest lux. In astfel de cazuri esti pus in situatia de a alege intre cele doua. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva avantaje si dezavantaje ale fiecarei optiuni, ramanand ca tu sa decizi care ti se potriveste cel mai bine.

Atunci cand vorbim despre cazi de baie ne gandim la confort si relaxare, la amenajarea unui mic spa la tine acasa, in care sa te bucuri de liniste si odihna. Aceste calitati nu pot fi egalate de nicio cabina de dus, indiferent de cat de performanta ar fi.  In ceea ce priveste dezavantajele unei cazi de baie, acestea se refera in primul rand la spatiul necesar montarii ei si la cantitatea mare de apa pe care o folosesti. De asemenea, este foarte probabil ca atunci cand o folosesti, sa stropesti restul baii cu apa. Un alt aspect nepractic al cazii tine de curatare, aceasta avand o suprafata mult mai mare predispusa la murdarire si zgariere.

Cabinele de dus sunt practice si se potrivesc foarte bine cu stilul de viata alert al omului modern. Chiar daca la inceput a fost privita cu scepticism, odata cu progresul tehnologic cabina de dus a devenit o modalitate practica si eficienta de imbaiere cu un consum redus de apa. O cabina de dus se preteaza foarte bine unei bai mici, de apartament, in care vei dori sa folosesti cat mai eficient spatiul pe care il ai la dispozitie. In afara faptului ca nu ofera la fel de mult confort precum o cada de baie, cabina de dus nu prezinta alte dezavantaje majore in utilizare.

In functie de spatiul disponibil din baia ta, poti sa alegi ceea ce ti se potriveste cel mai bine. Daca alegi o cabina de dus, ai putea avea mai mult loc pentru accesorii de baie precum un suport  sau o bara de prosoape. Ai putea opta chiar pentru montarea unui cuier in interiorul cabinei de dus, pentru agatarea buretelui sau manusii de baie.

Pentru mai multe accesorii pentru mobilier, vezi intreaga noastra oferta de produse.