Cum alegi mobilierul de calitate

Alegerea mobilierului este, de cele mai multe ori, o sarcina dificila din cauza limitarilor legate de spatiu si buget. Oferta comerciantilor de mobilier este extrem de variata, in asa fel incat sa se incadreze tuturor cerintelor posibililor clienti, existand de asemenea si posibilitatea achizitionarii de mobilier realizat la comanda, pentru spatiile problematice.

Exista diferite tipuri de lemn recomandate in confectionarea mobilierului pentru anumite incaperi ale casei. Cele mai interesante specii lemnoase sunt pinul, mahonul și cedrul datorita rezistentei lor ridicate, precum si a faptului ca sunt extrem de uscate. Acestea se recomanda indeosebi la mobilierul de bucatarie, dar pot fi utilizate cu succes si in confectionarea altor tipuri de mobilier.

In afara de material, culoare si forma, atunci cand alegi mobilierul trebuie sa acorzi o atentie deosebita accesoriilor acestuia, precum si sistemelor de prindere. Acestea trebuie sa pastreze linia si stilul mobilierului, sa ii asigure functionalitatea si sa se potriveasca tipului de lemn.

Pentru mobilierul din lemn masiv vei avea nevoie de balamale rezistente precum cea cu pini care poate fi acoperita cu un accesoriu din aluminiu, acesta conferindu-i un aspect placut. In ceea ce priveste fixarea, un sistem de prindere tip maxi luna este alegerea ideala pentru mobilierul din lemn, data fiind rezistenta sa sporita. Aspectul natural, usor vintage al mobilierului din lemn masiv poate fi completat prin alegerea de accesorii clasice precum manerele ornamentate sau cele cu aspect invechit.

La confectionarea mobilierului din pal, cu un caracter mai modern si cu o greutate semnificativ redusa, pot fi utilizate accesorii mai mici si rafinate, insa cu acelasi grad ridicat de calitate. Potrivite acestui tip de mobilier sunt balamalele aplicate cu piston sau balamalele mini utilizate cu precadere la corpurile mici de mobilier. De regula, palul sta la baza mobilierului modern asa ca vei avea nevoie si de manere potrivite acestuia. Alege manerele minimaliste tip bara sau slope.

Nu uitati, mobilierul de calitate necesita accesorii de calitate. Mobila realizata din material lemnos calitativ isi va pierde valoarea in timp daca nu va avea feroneria suficient de rezistenta pentru a-i asigura functionalitatea si rezistenta pentru un timp indelungat.