Cum mobilezi eficient apartamentele tip studio

paravan biblioteca

Desi nu este noua, notiunea de “apartament studio” a inceput abia in ultimii ani sa se faca cunoscuta si in tara noastra. Daca la inceput era utilizata numai in domeniul hotelier, acum aceasta denumire prinde radacini si in randul agentiilor imobiliare. Mai precis, un studio este un imobil cu o singura camera mare, asemanator garsonierelor. De cele mai multe ori incaperea serveste drept sufragerie, dormitor si bucatarie, fara ca acestea sa fie delimitate prin pereti despartitori. In astfel de cazuri, provocarea cea mai mare tine de utilizarea eficienta a spatiului si amplasarea mobilierului. In cele ce urmeaza, iti prezentam cateva idei si secrete in amenajarea unui astfel de apartament, pentru a avea parte de cat mai mult confort.

In primul rand, trebuie sa ai grija la amplasarea mobilierului. Pentru ca ai o singura incapere care trebuie sa serveasca mai multor scopuri, ar trebui sa delimitezi spatiul prin modul in care asezi mobilierul.  De asemenea, te poti folosi si de asa-numitii pereti falsi sau corpuri de mobilier care servesc drept paravan. Un bun exemplu de perete fals este o biblioteca fara spate care lasa lumina sa treaca si in acelasi timp este si un bun spatiu de depozitare. Acestea pot fi construite extrem de simplu din lemn sau pal, fixate cu organe de asamblare care ofera o sustinere sigura.

glisiere bucatarie

O alta idee sunt corpurile de mobilier incorporate in perete, care utilizeaza sisteme de deschidere speciale pentru usi de dulap sau glisiere performante pentru sertare. Aceste accesorii sporesc functionalitatea mobilierului si sunt usor de utilizat, fiind in acelasi timp si extrem de rezistente. Ele sunt adesea intalnite in bucatarie si ajuta la incorporarea meselor si a suprafetelor de lucru. Sistemele avansate de prindere permit chiar si incorporarea in perete a corpurilor mari si ajuta la un castig semnificativ de spatiu.

Indiferent daca ai la dispozitie o incapere mare sau mica, trucurile pentru economisirea si eficientizarea spatiului iti vor fi de ajutor. Pentru si mai multe idei legate de mobilierul multifunctional, citeste articolul nostru despre mobilierul inteligent.