Glisiera 1A88

Exista doua tipuri de glisiere: cu role si cu rulmenti. Glisiera cu role este alcatuita din patru role directionale. Acest design are avantajul unei alunecari usoare si al unei stabilitati puternice in plan orizontal si vertical. Cu toate acestea, necesita inalta precizie in procesul de fabricatie, iar defectele de design inerente provoaca deseori schimbari de echilibru atunci cand sertarul este in operare. Dezechilibrul va face ca sertarul sa fie prea strans sau prea larg, ceea ce va cauza inconveniente. Glisiera cu rulmenti contine bile de otel, pentru a facilita alunecarea. Acestea sunt potrivite pentru mai multe tipuri de design. De asemenea, deoarece exista mai putin spatiu intre bile, comparativ cu structura glisierei cu role, nu vor exista schimbari de echilibru. Dezavantajul acestui sistem este faptul ca rulmentii cauzeaza mai mult zgomot. De asemenea, bilele din otel sunt de obicei prea grele pentru sine, iar bilele din plastic sunt prea usoare, cauzand o miscare orizontala putin instabila.

Glisierele King Slide combina avantajele celor doua sisteme. Folosind role pe interior si bile pe exterior se elimina dezavantajele amintite. Nu numai ca designul este mai simplu, dar si performanta este imbunatatita. Designul  segmentelor din mijloc si din exterior sporeste integritatea glisierei. Aceasta combinatie reduce puternic variatiile de echilibru si mareste stabilitatea glisierei in ansamblu.

Primul si singurul design complet mecanic din lume combina tehnologia deschidere-prin-apasare (push-to-open) cu cea de inchidere cu amortizare (soft-closing) la o glisiera care se monteaza sub sertar. Sertarul se deschide la o apasare usoara, evitandu-se deschiderile accidentale, atat de obisnuite la sertarele bazate pe senzori. Sistemul de inchidere cu amortizare foloseste un amortizor hidraulic, cel mai bun pentru absorbtia socurilor si pentru o inchidere cat mai silentioasa. Caracteristicile lui speciale permit o alunecare foarte usoara a sertarului.