Glisierele push-to-open pentru sertare usor de deschis

Mobilierul minimalist castiga tot mai mult teren in fata celui clasic, motiv pentru care si accesoriile se schimba. Daca in cazul mobilierului clasic se opteaza pentru manere si butoni cu diferite motive florale incastrate, in ceea ce priveste mobilierul minimalist se aleg manere cat mai simple, uneori optandu-se chiar pentru lipsa acestora.

Functionalitatea sertarelor fara manere este asigurata prin intermediul unor sisteme push-to-open. De un astfel de sistem dispune si glisiera cu bile 3M89, care faciliteaza deschiderea si inchiderea sertarului, avand o garantie de pana la 50.000 de utilizari. In afara de sistemul integrat cu deschidere prin apasare, aceasta glisiera permite si deschiderea normala, prin tractiune, prevenind astfel defectarea prematura.

Aceste glisiere sunt aproape invizibile, ele fiind montate in interiorul mobilierului, pe partile laterale ale sertarului. Pentru a fi si mai functionale, acestea se gasesc in marimi diverse, de la 250 la 700 de mm astfel incat sa acopere o arie mai mare de tipuri de sertare. Capacitatea maxima pe care o pereche de glisiere o poate suporta este de 45 de kilograme, suficienta atat pentru uz casnic, cat si profesional.

Glisierele cu deschidere prin apasare se utilizeaza in diferite situatii, de la mobilierul de bucatarie, la cel industrial sau medical. Ele ofera o inchidere amortizata si o sustinere stabila si rigida, fiind in acelasi timp usor de operat. Sistemele de glisare push-to-open sunt recomandate familiilor cu copii mici deoarece reduc riscul accidentelor prin lipsa manerelor rigide si colturoase. In cazul in care vrei sa iti inlocuiesti vechile glisiere pe bile cu unele noi, pe rulmenti, citeste cum ai putea sa faci asta din articolul: Inlocuirea glisierelor in 4 pasi.