Idei de amenajare a dormitoarelor pentru copii

Amenajarea unei camere pentru copii este intotdeauna o provocare datorita faptului ca exista multe lucruri de care trebuie sa tii cont. In afara de corpurile de mobilier pentru imbracaminte si jucarii, vei avea nevoie si de un pat potrivit, care sa poata fi adaptat tuturor nevoilor. Astazi iti prezentam doua tipuri de paturi, unul pentru copii si unul pentru adolescenti, ambele ingenioase si multifunctionale.

pat convertibil copiiAcest pat multifunctional este potrivit pentru copii de la 0 la 10 ani, fiind capabil sa se transforme in functie de necesitati. Astfel, pentru nou-nascuti va fi un patut cu o comoda si un spatiu pentru depozitare in partea de jos, in vreme ce ulterior se va transforma intr-un pat pentru copii, un birou, o comoda cu sertare si o tabla pentru desenat. Sistemele de montare sunt extrem de simple, rezumandu-se la simpla prindere prin holsuruburi  sau suruburi de cuplare a lemnului. Sertarele comodei utilizeaza glisiere obisnuite cu bile, care faciliteaza deschiderea chiar si pentru copii. Dupa transformare, pot fi adaugate sertarelor manere sau butoni  astfel incat sa contureze mai bine personalitatea copilului.

pat suplimentar adolescenti

Pentru adolescenti lucrurile stau putin diferit. Patul pe care ti-l prezentam are in vedere atat nevoia acestora de socializare cu prietenii, cat si binecunoscutele “Sleepovers” in care adolescentii petrec noaptea in casele prietenilor lor. Pentru a face sederea mai comoda, acest pat include si un spatiu de dormit aditional, incorporat in baza patului. Exista doua moduri in care acest spatiu poate fi creat: fie prin intermediul unui sertar mare fixat cu glisiere si in care se va amplasa salteaua, fie pe un cadru exterior detasabil,  sustinut prin roti cu placa, amplasat sub pat. Se recomanda utilizarea rotilor si in cazul primului model pentru o manevrabilitate mai usoara si un plus de siguranta. Suplimentar, sub salteaua auxiliara, pot exista spatii de depozitare pentru jucarii sau haine. Acest model de pat este util si pe timp de zi, oferind un spatiu de sedere suplimentar pentru momentele de relaxare. Cadrul detasabil cu saltea incorporata poate fi mutat cu usurinta si in alte incaperi, cu ajutorul rotilor incorporate.

Pentru mai multe sfaturi si idei practice, te asteptam si pe pagina noastra de Facebook.