Idei pentru Craciun – sfaturi utile

Sarbatorile de iarna ne bat la usa, iar pregatirile pentru Craciun sunt pe ultima suta de metri. Stim cat de importante sunt decoratiunile interioare de sezon, asa ca am decis sa iti prezentam cateva idei indraznete. Chiar daca nu vei dori sa renunti la bradul traditional pentru unul neconventional, ai putea incerca sa confectionezi aceste decoratiuni la o scara mai mica sau pentru camera copiilor.
bradul din paleti1. Bradul din paleti
Paletii folositi la transportul de marfuri pot fi reutilizati intr-o maniera creativa si functionala. Dupa ce intr-un articol anterior am vazut cum poti face o canapea din paleti, acum mergem mai mult spre sfera creativa, utilizandu-i pentru decorarea casei. Proiectul este simplu de realizat si nu necesita aptitudini speciale. Vei avea nevoie de un palet, o pensula, vopsea si mici ornamente de sezon. Inainte de a incepe sa vopsesti bradul, curata paletul de praf si aseaza niste ziare vechi sub el pentru a nu pata podeaua. Traseaza conturul bradului si apoi vopseste toata suprafata din interiorul sau. Dupa uscare, decoreaza-ti noul brad cu ajutorul unor globuri si figurine, fixandu-le cu pioneze sau cuie mici.


bradul din hartie2. Bradul din hartie

Acesta este extrem de usor de realizat, fiind ideal pentru o activitate cu cei mici. Veti avea nevoie de mai multe ziare sau reviste vechi, foarfece si un bat din lemn de lungime medie care va determina si inaltimea bradului. Incepe prin a taia colile de hartie in patrate de diferite dimensiuni. Alege care vrei sa fie dimensiunea de la baza bradului (pentru un brad de aproximativ 30 cm inaltime, recomandam ca latura patratului de hartie sa fie de 15 cm), dupa care vei scadea progresiv marimea colilor de hartie. Gaureste hartiile la mijloc si trece batul prin ele, astfel incat in final sa obtii o forma conica. Ai grija cand pozitionezi hartiile, este foarte important ca acestea sa fie dispersate si sa nu se suprapuna exact. Dupa ce inaltimea bradului este cea dorita, aseaza o steluta sau un alt ornament in varful sau pentru a-l finisa. Optional, poti sa adaugi stralucire pomului de Craciun cu ajutorul unui spray cu vopsea sau zapada artificiala.

bradul minimalist3. Bradul minimalist
Pentru realizarea acestui brad nu vei avea nevoie de nimic mai mult decat decoratiunile pe care le-ai pune in mod normal pe un brad traditional. De aceasta data vei fixa instalatia luminoasa, beteala si globurile direct pe perete. Poti opta pentru un ajutor suplimentar in crearea formei prin trasarea conturului usor cu creta pe perete. Creta va putea fi indepartata cu usurinta si nu va pata peretele. Marimea bradului si densitatea ornamentelor depind doar de tine, lasa-ti imaginatia sa zboare si creeaza cea mai interesanta decoratiune.