Mecanisme performante de ridicare a usii – Lapcon EZS-ELAN

Unele din cele mai performante si rezistente mecanisme de ridicare a usilor de dulap sunt cele din categoria Lapcon ce imbina perfect tehnologia japoneza cu designul minimalist al celor de la Sugatsune.

Lapconul EZS Elan face parte din gama mecanismelor de ridicare asistata cu oprire in orice punct. Ce inseamna lucrul acesta? Dupa deschidere, lapconul ridica usa in mod automat, insa se poate opri in orice unghi printr-o singura atingere. In plus, datorita amortizorului inclus, inchiderea se face in mod lin, iar de la unghiul de 20ยบ inchiderea se face automat, fara a tranti usa.

Ce face acest mecanism de deschidere a dulapului si mai special este faptul ca nu are nevoie de balamale suplimentare sau de piston, deoarece le imbina pe amandoua. Acesta este si motivul pentru care este necesara o pereche de mecanisme EZS Elan pentru o usa.

Instalarea este foarte simpla, prin alinierea balamalei la marginea de sus a dulapului si fixarea cu 3 suruburi. Placuta de montare se prinde pe usa, iar printr-un simplu click se imbina cu lapconul. Pentru ca lapconul EZS Elan sa functioneze cum trebuie, nu trebuie neglijate dimensiunea si greutatea usii, care trebuie sa se incadreze in anumite limite, si anume latimea usii de maxim 1200 mm, inaltimea trebuie sa fie intre 500 si 750 mm, iar greutatea ei intre 5-12 kg.

Calitatea acestui sistem de deschidere asistata a usilor de dulap este data de testari riguroase si de rezistenta certificata de 30.000 de cicluri de inchidere-deschidere.

Vezi Lapcon EZS-ELAN