Mobilier futurist pentru case moderne

Despre alegerea mobilierului am mai discutat si cu alte ocazii, fiind o tema extrem de larga si controversata. Astazi ne indreptam atentia asupra unui tip anume de mobilier, mai putin obisnuit, dar care prezinta avantaje evidente – mobilierul cu fatade din oglinda.

mobilier oglindaPrincipalul avantaj al acestui tip de mobilier este ca are capacitatea de a maximiza vizual spatiul, oferind o imagine de ansamblu luminoasa si, de ce nu, luxoasa. Chiar si asa, oglinzile care capitoneaza mobilierul nu se potrivesc tuturor design-urilor de interior, ci sunt mai degraba specifice stilului minimalist, in culori luminoase, cu spatii aerisite si linii simple.

Integrarea unor astfel de obiecte de mobilier se preteaza mai ales holurilor, bailor dressing-urilor. In ambele cazuri, multifunctionalitatea acestora este evidenta, dat fiind faptul ca, pe langa capacitatea de stocare a articolelor de ingrijire personala, imbracaminte sau incaltaminte, ofera si functia de oglinda. Astfel, nu doar ca spatiul vizual este marit, ci se adauga si un plus de functionalitate corpului de mobilier.

Exista mai multe moduri in care oglinzile pot fi folosite pentru capitonarea fatadelor mobilierului, atat pentru corpurile mari precum dulapurile turn, in care oglinda nu va fi fragmentata, cat si pentru corpurile mai mici de mobilier, precum comodele cu sertare, in care oglinda va fi compusa din mai multe segmente. Chiar daca optezi pentru fatade din oglinda, nu inseamna ca iti va fi mai greu sa utilizezi mobilierul. Poti aplica manere si butoni metalici care sa se potriveasca specificului oglinzii, care nu vor altera imaginea luminoasa a suprafetei. De asemenea, pentru comodele cu sertare, poti alege glisierele cu sistem push-to-open care permit deschiderea prin apasare, fara a fi necesar un maner auxiliar. Acestea permit deschiderea si inchiderea asistata, facilitand utilizarea. Un alt accesoriu pe care il poti adauga acestui tip de mobilier sunt picioarele metalice care ofera posibilitatea reglarii inaltimii, astfel incat corpul de mobilier sa aiba stabilitate maxima. Sa nu uitam nici de efectul antiderapant pe care baza acestor picioare il are.

Daca doresti sa afli mai multe idei si sfaturi pentru acasa, citeste si celelalte articole ale noastre.