Mobilier reconditionat cu ajutorul accesoriilor moderne pentru mobila

Mobilierul vechi are farmecul lui, chiar daca multi dintre noi il ignoram. Cu siguranta ai si tu piese de mobilier mostenite de la parinti sau bunici pe care, insa, te gandesti ca nu le vei mai putea folosi vreodata. Cu toate acestea, nu este cazul sa arunci mobilierul, ci poti sa ii dai un aspect cu totul nou, usor vintage. Daca ai pe-acasa un dulap cu vitrina, pe care demult ai renuntat sa il mai folosesti pentru bibelouri, atunci trebuie sa vezi cum ai putea sa il transformi intr-un corp de mobilier modern si util.

In imaginea alaturata poti vedea dulapul initial, din lemn masiv, cu detalii gravate si multe semne de uzura. Datorita faptului ca lemnul era in perfecta stare, s-a decis transformarea acestei piese de mobilier într-o mica biblioteca prin vopsire si schimbarea accesoriilor. Culorile alese au fost unele pastel, luminoase si radiante.

S-a inceput prin renuntarea la usile cu sticla in ideea largirii spatiului util. Ulterior au fost vopsite toate componentele, de la sertare la usile din partea de jos si polite. Vechile balamale au fost inlocuite cu balamale aplicate in stil clasic precum balamalele pafta, iar fixarea politelor din sticla s-a facut cu ajutorul unor suporturi  speciale de polita, pentru sticla. Spatele dulapului precum si interiorul sertarelor au fost captusite cu material multicolor pentru a adauga un aspect modern si vesel. Aspectul de biblioteca este completat de manerele moderne care stabilesc echilibrul intre vintage si modern. O gama larga de butoni si manere pentru proiectul tau poti gasi aici.

Acum ca am impartasit acest proiect minunat, speram ca te vei uita cu mai multa consideratie la piesele vechi de mobilier, gasind noi modalitati prin care sa le readuci la viata. Spor la reconditionat!