Mobilierul in 2014 – tendinte de urmarit

tendinte mobilier 2014Anul 2013 a fost, pentru designul de interior, un an al minimalismului caracterizat de lumina, linii drepte si accente puternice de culoare. Nici in 2014 designerii nu renunta la culori si imprimeuri, integrandu-le direct in piesele de mobilier.
O schimbare importanta adusa de noul an se refera la constructia mobilierului, liniile drepte fiind inlocuite cu cele clasice, curbate. Materialele utilizate in confectionarea mobilierului sunt cele naturale sau cu finisaje neutre, in culori apropiate lemnului. Se va renunta treptat la mobilierul in culori nefiresti si cu muchii unghiulare, colturoase.
Caracteristice anului 2014 sunt captuselile cu motive florale clasice sau alte imprimeuri specifice, confectionate din fibre naturale. Acestea se potrivesc de minune cu liniile curbe ale mobilierului clasic si traditional. La mare cautare sunt piesele de mobilier vintage, unicate; acestea atrag atentia asupra lor si creeaza un spatiu prietenos si intim. Designeri precum Joann Kandrac sau Kelly Kole sustin ca piesele vintage sunt cele care transforma o simpla casa intr-un camin, prin nota personala pe care o aduc.
De asemenea, vor fi integrate si accesorii metalice care adauga un accent glamour intregului design. Combinatia intre metal si lemn clasic este un must-have al anului 2014 pentru orice impatimit al designului interior. Cele mai importante piese aduse de noul sezon sunt corpurile de mobilier cu suport metalic precum masutele de cafea cu picioare din fier forjat sau canapelele cu picioare cromate. Daca aceste tendinte preconizate pentru anul ce urmeaza vor fi adoptate la scara larga ramane de vazut. Pana atunci, pentru noi, mobilierul modern axat pe functionalitate si accesorii cu mecanisme speciale ramane cea mai buna alegere.