Organizarea spatiilor de depozitare din baie

imagine-baieAmenajarea baii a fost intotdeauna o provocare, mai ales datorita faptului ca exista multe spatii greu de accesat si impractice, precum cel de deasupra vasului de toaleta sau deasupra cazii de baie. Totusi, nu este imposibil sa profiti de spatiul pe care il ai in baie si sa il eficientizezi la maximum. Iata cateva sfaturi care sa te ajute:

1. Daca ai o baie mica, alege dusul in detrimentul cazii de baie. Consulta articolul-dezbatere pe tema „Cada de baie sau cabina de dus” si afla de ce recomandam alegerea dusului intr-o baie de mici dimensiuni.

2. Dulapuri suspendate, cu adancime mica. Motivul e simplu: la o inaltime mare, iti va fi greu sa accesezi obiectele pe care le plasezi in partea din spate a dulapului. Tocmai de aceea, politele din interiorul dulapului ar trebui sa aiba o latime de 10-15 cm. Nu uita nici de fatetarea usilor de dulap cu oglinzi – in felul acesta te vei bucura de dubla functionalitate.

3. Polite din sticla – alege politele din sticla in detrimentul celor din lemn, deoarece sunt mai elegante si mai usor de intretinut. In functie de designul baii tale, poti alege intre mai multe tipuri de suporturi pentru polita precum cele subtiri cu finisaj cromat sau unele moderne si rezistente. Acestea din urma suporta o greutate de pana la 20 kg/pereche si sunt potrivite pentru polite cu grosimea intre 4 si 24 mm.

4. Cuiere – amplaseaza un numar generos de cuiere metalice pentru prosoape  astfel incat toti membrii familiei sa aiba prosoape la indemana. Pe aceste cuiere vei putea agata si saculeti pentru clestii de rufe sau alte accesorii pe care le folosesti des si care au nevoie de depozitare.
Pentru a eficientiza si mai mult spatiul, poti fixa cuiere chiar si deasupra vasului de toaleta. Atata vreme cat vei agata aici saculeti cu diverse accesorii suficient de grele, nu va exista riscul ca ei sa alunece.

5. Dulap – masca pentru chiuveta. De ce sa nu profiti si de spatiul de sub chiuveta? Desi nu vei dori sa iti depozitezi produsele de machiaj acolo, e un loc potrivit pentru produsele de curatare a baii, prosoape sau alte obiecte de care vei avea nevoie in baie.

Afla mai multe sfaturi despre amenajari interioare din celelalte articole ale noastre!