Pregateste-ti garajul de vara – idei de organizare

81V7AtsJWeL._SL1500_Organizarea uneltelor din garaj este o provocare pentru cei mai multi dintre noi. Se intampla adesea ca aici sa depozitam lucruri de care nu mai avem nevoie momentan, in ideea ca ele vor fi folositoare in viitor. Ei bine, de cele mai multe ori, aceste obiecte ocupa inutil spatiul asa ca ai putea maximiza suprafata disponibila prin renuntarea la ele sau cel putin la o parte. In acest fel, vei putea sa organizezi mai usor uneltele si obiectele necesare.

Un prim pas in organizarea uneltelor este impartirea lor pe categorii. Incearca sa determini un scop pentru fiecare unealta si imparte-le in functie de rolul lor. Pastreaza cheile impreuna, iar pentru surubelnite sau unelte pentru gradinarit gaseste un alt loc. Nu uita sa tii cont si de frecventa cu care utilizezi fiecare obiect in parte. Astfel, cele pe care le folosesti mai rar pot fi depozitate in dulapurile de sus sau chiar pe acestea.

Obiectele uzuale precum clesti, foarfece sau chei se pot agata pe marginea dulapului cu ajutorul unor cuiere magnetice detasabile sau se pot prinde cu holsuruburi. Pentru gentile cu unelte poti alege cuierele metalice cu pin care garanteaza o sustinere sigura timp indelungat.

Vrei sa te bucuri de si mai mult confort? Monteaza glisiere cu bile sertarelor mobilierului. Acestea au un grad ridicat de rezistenta si suporta o greutate mare, fiind usor de operat. De asemenea, poti monta roti unei comode cu sertare astfel incat sa o poti deplasa cu usurinta si sa ai ustensilele la indemana intotdeauna.

In ceea ce priveste tipul de mobilier pe care il utilizezi in garaj, iti recomandam dulapurile metalice datorita faptului ca acestea rezista mai bine la umezeala si inghet. Daca ai deja un mobilier vechi, din pal sau lemn, pe care ai vrea sa il folosesti in garaj, nu este nicio problema. Verifica imbinarile si intareste-le cu holsuruburi, inlocuieste balamalele si esti gata de inceput organizarea.

Cauti mai multe accesorii pentru mobilier? Consulta catalogul nostru.

Spor la treaba!