Proiect DIY – Comoda pentru copii

Fiecare copil doreste sa isi manifeste creativitatea in moduri diferite si utilizand instrumente diverse. Cel mai adesea copiii recurg la desenat, personalizand diverse obiecte din casa, de la propriile hainute sau decoratiuni, la mobilier sau chiar pereti. Cunoastem stresul care te invaluie atunci cand iti gasesti mobila si peretii colorate, asa ca astazi iti prezentam un proiect ideal pentru copii: comoda cu suprafete mate, numai bune de desenat cu creta.

comoda copii creta

In primul rand, vei avea nevoie de o comoda din lemn, cu sertare. Poti sa folosesti o comoda veche, pentru ca oricum ii vei oferi o fata noua. Inainte de a incepe procesul de revopsire, verifica sa vezi daca sistemele de glisare a sertarelor functioneaza asa cum trebuie. Cel mai indicat ar fi sa montezi glisiere cu deschidere prin apasare, in acest fel nu vei avea nevoie de manere pentru sertar si vei lasa o suprafata mai mare pentru desenele celui mic. Daca alegi sa montezi glisiere simple, atunci ataseaza cate un buton fiecarui sertar, dupa vopsire. In cazul in care ai ales o comoda veche, verifica imbinarile si, eventual, intareste-le cu holsuruburi pentru a fi sigur ca rezista in timp.

Odata rezolvata problema functionalitatii, este momentul sa treci la procesul de revopsire a corpului de mobilier. In magazinele de bricolaj poti sa gasesti vopsea speciala pentru tabla de scris, cu finisaj mat. Nu este nicio problema insa daca nu gasesti o astfel de vopsea, o poti prepara singur, folosind niste ingrediente simple: vopsea pentru lemn si ghips. Proportia pentru cele doua ingrediente nu este stricta si o poti face dupa ochi. Toarna vopsea intr-o galetuta si apoi adauga treptat ghips, pana cand obtii o textura cremoasa, dar lichida si usor de intins. Astfel, vei avea o vopsea poroasa si mata. Vopseste partile dorite din corpul de mobilier si lasa-le la uscat peste noapte. In cazul in care crezi  ca acoperiea nu a fost completa, poti sa aplici inca un strat de vopsea.

Nu este obligtoriu sa vopsesti mobilierul negru. Poti alege vopsea si intr-o alta culoare, insa opteaza pentru o nuanta inchisa, astfel incat desenele cu creta sa fie contrastante. Indiferent de culoarea aleasa, procesul pentru prepararea vopselei este acelasi.

Acest proiect este ideal atat pentru copii, cat si pentru adulti. Copiii se pot bucura de o suprafata numai buna pentru desenat, in vreme ce tu poti profita de sortarea usoara a continutului sertarelor.