Proiectul DIY: Canapea din paleti

 

Traim intr-o era consumerista in care suntem impinsi spre a lua totul de-a gata, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa ne conformam trendului de a cumpara obiecte fabricate in serie. Cu putina imaginatie si indemanare, iti poti realiza propriile corpuri de mobilier, care sa iti exprime personalitatea intru totul. Un astfel de corp de mobilier este canapeaua din paleti, ideala pentru o terasa sau pentru curtea unei case de vacanta.
Paletii din lemn se intalnesc in majoritatea magazinelor si sunt o sursa extrem de buna pentru realizarea proiectelor de tipul “do-it-yourself” (DIY), fiind foarte de usor de taiat si asamblat.
Pentru realizarea canapelei avem nevoie de doi paleti. In primul rand, acestia trebuie curatati si slefuiti pentru a crea o suprafata neteda si fara aschii. Daca vrei sa vopsesti sau sa lacuiesti lemnul, acum e momentul potrivit; poti de asemenea sa lasi lemnul natural, nefinisat.
Ulterior, cei doi paleti vor fi prinsi impreuna cu ajutorul unor suruburi pentru cuplare sau a unor suruburi simple cu piulita. Apoi se fixeaza cele patru role in partea inferioara a corpului de mobilier. Acestea te vor ajuta sa transporti canapeaua cu usurinta, fara a zgaria podelele.

 

 

 

 

 

 

Pentru manerele canapelei poti folosi tevi metalice sau poti sa le confectionezi tot din lemn. Acestea au in special rolul de a mentine salteaua canapelei in locul sau fix. Vei avea nevoie de cateva scanduri nu foarte groase si holsuruburi pentru prindere. Poti sa vopsesti manerele pentru a le proteja intrucat acestea vor fi atinse destul de des.
Odata construit scheletul canapelei, aseaza peste el o saltea imbracata intr-un material rezistent si accesorizeaz-o cu pernute decorative, in culori diferite. Daca vrei si o masuta care sa se potriveasca noii tale canapele, citeste articolul “Cum se face o masuta de cafea din paleti”.