Rolul feroneriei in designul interior

Considerate, in general, ca fiind asemenea bijuteriilor pentru interior, accesoriile de feronerie pun accentul final asupra unui proiect de design. Feroneria de exceptie are capacitatea de a innobila aspectul unui spatiu prin caracterul ei original si in acelasi timp subtil.

Unele feronerii pretioase sunt scumpe, dar valoroase (si pe buna dreptate, fiind confectionate de cele mai multe ori manual, din materiale de inalta calitate). Dar exista si variante accesibile, perfecte pentru a da o nota de prospetime unei camere, pentru a actualiza mobilierul vechi sau pentru a schimba aspectul unei usi.

Manerele dulapurilor si ale usilor sunt primele care pot fi schimbate, din ratiuni practice si estetice in acelasi timp. Ele sunt printre feroneriile care se uzeaza cel mai usor, deci daca e cazul sa fie schimbate, variantele durabile, de calitate, sunt cele recomandate. Modelele de manere si butoni sunt nenumarate – de la cele moderne, cu linie minimalista, la cele functionale sau cele retro, bogat decorate.

Printre aspectele importante de care se tine cont in schimbarea manerelor si butonilor sunt cele stilistice – un anumit design va cere abordarea unui stil corespunzator si in ceea ce priveste feroneria. Accesoriile pot avea cel mai mare impact asupra interioarelor traditionale sau minimaliste, in cazul carora detaliile sunt un mod elegant de a face o afirmatie estetica.