Sisteme speciale pentru deschiderea usilor de mobilier

In ultimul nostru articol am vorbit despre stilul minimalist in amenajarile interioare, prezentand cateva aspecte referitoare la mobilier si functionalitatea acestuia. Stim deja cat de important este ca mobilierul sa fie cat mai functional si sa permita inchiderea si deschiderea cu usurinta a sertarelor si dulapurilor, asa ca astazi iti prezentam cateva sisteme speciale si usor de folosit.

Gama Lapcon este dedicata mecanismelor performante de ridicare a usilor de dulap, care permit deschiderea asistata, facilitand operarea. Exista mai multe sisteme de acest fel, clasate in functie de mecanism si greutatea suportata. In cele ce urmeaza iti vom prezenta doua astfel de sisteme, pe care le poti monta cu usurinta mobilierului nou sau mobilierului pe care il ai deja.

SLUH01Lapconul SLUH este un sistem dedicat deschiderii in exterior a usii, prin ridicarea acesteia deasupra dulapului. Acest accesoriu este potrivit pentru usile relativ mici ca dimensiuni (avand bratul mai scurt decat alte sisteme similare), insa cu greutate mai mare. Bratul mai scurt garanteaza o ridicare usoara si puternica, fiind capabil sa sustina usa in pozitie verticala. Datorita faptului ca usa se ridica vertical, paralel cu dulapul, acest sistem poate fi folosit si la dulapurile supraetajate, spre deosebire de sistemele care aduc usa orizontal, deasupra corpului de mobilier.

 

NSDX35-2S01Un alt sistem special este NSDX 35. Acesta dispune de un mecanism  ajustabil pentru deschiderea in sus a usilor de dulap, care sustine usa in pozitia deschisa in vreme ce inchiderea este amortizata, evitandu-se astfel trantirea. Sistemul se foloseste impreuna cu balamale, putand fi montat cu usurinta si unor dulapuri vechi de bar, astfel incat sa confere functionalitate si siguranta. Acest tip de lapcon permite deschiderea la 80, 90 sau 100 de grade, viteza de deschidere fiind si ea ajustabila. Lapconul este disponibil in doua variante: cu un stop sau cu doua stopuri, in functie de pozitia in care va fi mentinut deschis.

 

Indiferent daca mobilierul tau este nou sau vechi, pentru a-i adauga un plus de functionalitate si usurinta in operare, opteaza pentru mecanismele din gama Lapcon.