Sistemul de ridicare pentru usi SLS Elan

V-am prezentat cu ceva timp in urma sistemul de ridicare pentru usi EZS Elan, iar acum venim cu o alta solutie pentru deschiderea prin pivotare a usilor mobilierului, furnizata de SLS Elan.

Diferenta este ca acesta foloseste in plus si balamale, ceea ce va scuteste de batai de cap si de gauri ramase in urma demontarii balamalelor daca doriti sa il instalati mobilierului din casa. Mecanismul permite deschiderea pivotanta a usii, astfel incat ridicarea se face automat si se opreste lent in punctul de deschidere maxim. Inchiderea este automatizata, iar datorita mecanismului de amortizare automata si lenta, usa nu se tranteste. Spre deosebire de pistonul cu gaz, acesta nu deschide brusc usa, ci are o miscare lenta, naturala.

Instalarea este deosebit de facila. Corpul Lapcon-ului se aliniaza pe marginea de sus a dulapului si se prinde in holsuruburi. In functie de forta cu care este stansa placuta de montaj de tija lapconului, se ajusteaza viteza de deschidere a usii. Lapconul e realizat din otel, de aceea in functie de greutatea si dimensiunea usii, se poate folosi unul sau o pereche de SLS Elan. Un singur SLS Elan se foloseste pentru usi cu greutate de la 3,5 la 6,5 kg, iar perechea este necesara cand greutatea depaseste 6,5 kg, dar nu mai mult de 12,5 kg. Se foseste pentru dulapuri mici si medii, la care inaltimea usii este intre 320 si 600 mm.

Toate sistemele de ridicare pentru usi Lapcon sunt testate prealabil, garantia lui SLS Elan este 40 000 de utilizari.

 

Citeste si Mecanisme performante de ridicare a usii – Lapcon EZS-ELAN