Solutii ingenioase pentru mobila de bucatarie

Atunci cand locuiesti la bloc, spatiul este extrem de limitat, iar modificarile de compartimentare sunt greu de facut. Din pacate, multe dintre apartamentele din centrele oraselor au bucatarii mici, iar largirea lor nu este posibila din motive de siguranta a structurii de rezistenta. In acest caz, nu iti ramane altceva de facut decat sa te adaptezi si sa folosesti cat mai eficient spatiul pe care il ai la dispozitie. In cele ce urmeaza vom discuta putin despre cromatica bucatariilor mici si despre accesoriile care iti pot face viata mai usoara.

Albul clasic

Se stie deja ca albul are capacitatea de a largi vizual spatiul, prin urmare el este recomandat in special pentru bucatarii. In acest spatiu mobilierul a fost dispus in forma de U, utilizandu-se inclusiv spatiile din partea de sus. Datorita faptului ca suprafata blatului nu este foarte mare, s-a optat pentru un picurator cu tavaamplasat in interiorul dulapului. In acest fel se economiseste din spatiul exterior, care poate fi folosit pentru prepararea mancarii.

Extrem de importante sunt si manerele mobilierului. Cand vorbim despre mobilier clasic ne gandim la eleganta si stil, puse in evidenta prin  accesoriile potrivite precum manerele din alama sau bronz, cu aspect vintage si extrem de ergonomice. De asemenea, se poate opta si pentru butoni ceramici pictati in culori diverse care vor da un plus de rafinament intregului design.

 

Culori solare

Utilizarea galbenului in bucatarie este o idee buna atat datorita faptului ca reflecta lumina intr-o maniera placuta, cat si pentru ca ofera un accent de culoare potrivit acestei incaperi. In aceasta bucatarie mobilierul a fost dispus paralel, pe laturile lungi ale incaperii. Datorita accentului minimalist, pentru sertare a fost aleasa glisiera metalica ce permite deschiderea prin apasare gratie sistemului push-to-open . In ceea ce priveste dulapurile, au fost utilizate balamale cu piston care asigura o inchidere amortizata, fiind potrivite atat pentru usile aplicate, cat si pentru cele semi-aplicate sau incadrate.

Indiferent care este mobilierul ales, nu uita ca accesoriile potrivite pot sa il faca mult mai eficient si usor de utilizat. Daca vrei sa afli mai multe trucuri pentru bucatarii mici, citeste articolul nostru cu si mai multe idei Spatiu mic in bucatarie? Idei pentru mobilier