Solutii pentru amenajarea unui birou acasa

Amenajare birou acasaIn ultimii ani, modul in care muncim s-a schimbat radical. Pentru ca multe dintre locurile de munca actuale isi desfasoara activitatea in mediul online, este posibil pentru noi sa muncim de oriunde, chiar si din confortul casei. Pentru tinerii freelanceri, dar si pentru antreprenori, munca de acasa a devenit ceva normal si la indemana. Astfel, in articolul de astazi discutam despre amenajarea unui birou in incinta casei, asa incat sa te poti bucura de tot confortul casei, avand parte in acelasi timp si de un mediu de lucru profesionist.

Cei mai multi dintre noi nu dispun de o incapere dedicata functiei de birou, asa ca vor recurge la solutia de rezerva – amenajarea unui birou in living. Nu se recomanda amenajarea biroului in dormitor datorita faptului ca acel spatiu este corelat cu ideea de odihna si relaxare si iti va fi imposibil sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut.

Primul pas in amenajarea biroului este alegerea pozitiei. Ai grija sa gasesti un spatiu aerisit si luminos, cu pereti rezistenti de care sa poti prinde corpuri de mobilier. Daca lumina naturala este o problema, poti compensa cu lumina artificiala de care vei putea beneficia si in zilele noroase sau in noptile tarzii de munca.

Alege o masa de birou simpla sub care poti plasa o comoda cu sertare. Cele mai practice sertare sunt cele care dispun de un sistem asistat de deschidere, cum ar fi glisiera push-to-open. Aceasta iti ofera o sustinere sigura de pana la 34 kg / pereche si o manevrabilitate usoara. De asemenea, poti opta pentru montarea de rotile comodei, astfel ii vei putea schimba pozitia in functie de necesitati.

In ceea ce priveste dulapurile suspendate, le poti face mai functionale prin instalarea unui sistem de deschidere special care sa iti permita utilizarea usoara si deschiderea usii deasupra corpului de mobilier. Un astfel de sistem este si Lapconul SDS care permite deschiderea pe verticala, atat in sus, cat si in jos, dar si deschiderea tip capac. In acest fel vei economisi spatiu si te vei putea bucura de functionalitate si usurinta in utilizare.

O alta componenta importanta in amenajarea unui birou acasa tine de cromatica. Pentru a te putea concentra cat mai bine, opteaza pentru culori deschise si luminoase si un numar redus de decoratiuni. Este important ca biroul sa fie cat mai ordonat, motiv pentru care ai putea alege o conducere pentru cabluri care sa iti permita sa ai mereu la indemana cablul de care ai nevoie.

Pentru mai multe accesorii pentru birou si mobilier, consulta intreaga noastra oferta.