Spatiu mic in bucatarie? Idei pentru mobilier

Bucataria este una dintre cele mai importante incaperi ale unei case, de aceea optimizarea spatiului ei este esentiala, in asa fel incat toate lucrurile sa fie la locul lor si cat mai bine organizate. Nevoia de spatiu si de organizare riguroasa este mai evidenta in cazul bucatariilor de apartament, adesea mici. Aici, pentru a mentine un spatiu prielnic gatitului si servirii mesei, modul de amenajare este crucial, prea multe corpuri de mobilier creand o atmosfera incarcata.

Pentru a veni in ajutorul celor care se confrunta cu problema unei bucatarii insuficiente, am selectat cateva sfaturi utile de organizare a spatiului:

Dulapuri cu usi glisante

1. Dulapuri cu usi glisante, speciale pentru bucatarii mici.

Poti economisi spatiu in bucatarie prin intermediul dulapurilor cu usi glisante, usi care nu vor fi niciodata un obstacol in spatiul si asa mic al bucatariei. Tehnologia moderna a sistemelor de culisare pentru usi de dulap permite miscarea usoara a usilor pe linia intregului corp de mobilier si schimbare usoara a pozitiei lor. Avantajul este ca poti avea usi oricat de late si de lungi, fara a-ti face probleme ca nu vor avea loc sa se deschida.

 

cosuri pentru alimente

2. Foloseste cosuri pentru alimente.

In dulapurile de jos se poate dubla spatiul interior prin utilizarea cosurilor speciale de depozitare. Acestea sunt din aluminiu si vin intr-o gama diversa de marimi si forme, pentru a se adapta cat mai bine spatiului liber disponibil in dulap. Cosul Jolly este perfect pentru corpurile inguste, cu o latime de 150 mm. Poate fi folosit pentru depozitarea lucrurilor marunte din bucatarie si vine in doua variante, cu sau fara amortizare pentru inchidere.

Spatiu de tocat integrat

3. Spatiu de tocat integrat.

Utilizand doua glisiere si un blat de pal poti sa creezi un spatiu pentru tocat orice si sa arunci direct la gunoi partile nedorite. Pe langa economia de timp, nu faci mizerie in bucatarie. Daca este complicat sa modifici mobilierul actual, poti apela la un tamplar profesionist care sa instaleze feroneria pentru mobila si blatul de pal.

Citeste cum poti instala glisierele aici!

Masa extensibila

4. Masa extensibila.

Adesea masa ocupa mult spatiu in cadrul bucatariei, de aceea o rezolvare pentru problema este reducerea dimensiunii ei in majoritatea timpului, mai ales daca nu ai nevoie de o masa spatioasa decat atunci cand ai oaspeti.
Masa extensibila are caracteristica de a-si injumatati dimensiunile atunci cand este inchisa. Feroneria pentru mese extensibile trebuie sa fie una de calitate, pentru a rezista inchiderilor si deschiderilor repetate. In plus, imbinarile nu trebuie sa fie evidente, lucru pe care il rezolva accesoriile discrete pentru extensii de mese.