Stil decorativ pentru bucataria ta

In ziua de azi bucataria a capatat deja un alt statut si nu se mai refera doar la acel loc in care gatim si luam masa, aceasta ajungand sa fie un loc in care petrecem o mare parte din timpul nostru liber. In bucatarie se poarta discutii la cafea sau ceai, aici sunt invitati prietenii si rudele, aici se organizeaza reuniunile de familie, etc. Dar cand vine vorba de amenajarea si decorarea bucatariei, tu cunosti detaliile pe care trebuie sa le iei in calcul? Raspunsurile sunt in randurile ce urmeaza:

1. E important sa stii exact dimensiunile bucatariei inainte sa te hotarasti asupra stilului decorativ. Ar fi de preferat sa pastrezi acelasi stil pe care l-ai avut cand ai inceput amenajarea locuinței, pentru a pastra o imagine unitara. Indiferent de stil, acesta trebuie sa iti reflecte personalitatea, pentru ca timpul petrecut in bucatarie sa fie si util si placut.

traditional-kitchen-wood-veneer-4415-6556403

2. Culoarea mobilei din bucatarie nu trebuie aleasa in functie de tendinte, ci in functie de culoarea peretilor si a pardoselii. O varianta ar fi o schema cromatica ton pe ton, adica o alaturare de mai multe tonuri ale aceleiasi culori (cel mai des intalnite sunt nuantele pamantii) sau mobila intr-o culoare contrastanta cu finisajele bucatariei.

3. Pentru o bucatarie bine organizata poti alege cosul Jolly, pentru organizarea sticlelor, sau poti apela la un suport picurator pentru farfurii si pahare cu tava din plastic, pentru a iti aranja vesela. Culorile neutre ale produselor iti permit sa le folosesti in orice decor.

creative-backsplash-photo-gallery-with-creamy-cabinet-colour-photo-gallery-plus-trendy-corner-kitchen-sink-with-drain-board-design-

4. Blatul mobilei de bucatarie trebuie sa poata fi intretinut usor, sa fie rezistent la umiditate, la temperaturi ridicate si agenti chimici. Cel mai bine este ca blatul sa fie neted, pentru ca striatiile favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. O alternativa buna ar fi un blat din granit, materialul fiind elegant si cu o durata de viata foarte lunga. Alte variante ar fi cuarț, ceramica sau lemn masiv, in functie de bugetul disponibil si de preferinte.

5. Sistemele de inchidere pentru usi sunt extrem de importante, acestea trebuind sa fie rezistente si silentioase. Același lucru e valabil și pentru dulapuri, care poate avea sistem lapcon, pe care il poți pune in orice poziție vrei tu astfel incat sa ai totul la indemana si gatitul sa iti fie mai usor.

6. Cele mai importante obiecte din orice bucatarie sunt aragazul, frigiderul și chiuveta. Alegerea mobilei se face si in functie de posibilitatea de amplasare a chiuvetei, frigiderului sau aragazului, in functie de forma camerei si de pozitia ferestrei. Ar fi bine ca distanta dintre chiuveta si aragaz sa fie de cel putin un metru.

contemporary-kitchen-melamine-elm-5149-8176393

7. Daca bucataria ta nu e suficient de incapatoare pentru o masa gigantica, poti apela cu incredere la mese extensibile. Nu ai nevoie de mare lucru – bucse, coltari de mese, balamale cilindrice sau cepuri de imbinare si data viitoare cand iti vin prietenii in vizita nu vei mai avea problema spatiului.

Indiferent ca doresti un design modern sau unul clasic, Bodnar iti asigura o gama variata de manere si butoane clasice din ceramica, ce vor da viata mobilierului tau. Pentru un plus de confort alege glisierele push to open care iti asigura o mai buna functionalitate a sertarelor.

In concluzie, e relativ simplu sa iti faci bucataria pe gustul tau. Cu trucurile de mai sus, cu accesorii Bodnar si cu putina imaginatie, poti avea si tu o bucatarie de vis.