Stilul minimalist in amenajarile interioare

Amenajarile interioare moderne sunt caracterizate de stilul minimalist, reprezentat prin linii clare si un numar redus de culori. Acest stil, cunoscut si sub numele de „arta ABC”, a aparut in secolul XX si incearca sa minimalizeze numarul de culori, forme si texturi, prin reducerea la esential. Specifice acestui stil sunt formele simple si pline de functionalitate, lipsite de multitudinea detaliilor cu rol pur decorativ.
modern-medium-wood-media-center-furry-rug-by-huelsta-stylish-design-living-room-from-huelstaStilul minimalist in designul de interior se regaseste in tot mai multe dintre locuintele tinerilor si nu numai, datorita iluziei unui spatiu marit si aerisit. Cu ajutorul acestui stil este foarte usor sa ne limitam la functionalitate si la folosirea cat mai eficienta a spatiului. Daca doresti sa adopti acest stil pentru casa ta, iata cateva sugestii simplu de urmat si cu rezultate vizibile:

1. Renunta la decoratiuni. Nu este indicat sa renunti la toate obiectele decorative, insa ar trebui sa te limitezi la un numar mic de culori. Chiar daca acest lucru inseamna ca o buna parte din decoratiunile tale sa fie stocate intr-un dulap sau in debara, priveste partea buna: vei putea sa le schimbi intre ele destul de des, ceea ce inseamna ca poti avea un design nou in fiecare luna. In acest fel ai ocazia sa experimentezi pana cand vei determina stilul care ti se potriveste cel mai bine.
Industriromantik

2. Foloseste contraste puternice. Odata ce ai renuntat la decoratiunile excesive, e timpul sa le pui in valoare pe cele care ti-au ramas. Alege un fundal in culori deschise in care sa integrezi pete de culoare. Pentru un design indraznet, poti adopta culoarea anului: radiant orchid (purpuriu).

3. Adopta un mobilier simplu, cu linii drepte si fara prea multe accesorii exterioare. Noile tehnologii in materie de accesorii de mobila pot sa te ajute in privinta acestui aspect. Incearca balamalele incadrate si sistemele push-to-open care iti permit deschiderea sertarelor fara a avea un maner exterior. Aceste accesorii sunt preferate pentru ca nu incarca designul, fiind de asemenea cunoscute si sub numele de „accesorii invizibile”.
4. Schimba covoarele traditionale, cu motive florale incarcate, cu unele in culori pline, fara prea multe elemente grafice. Astfel vei reusi sa maresti vizibil suprafata podelei, creand iluzia unei incaperi mai mari.
5. Alege perdele luminoase si vaporoase. Este extrem de important ca perdelele sa fie simple si sa permita luminii sa patrunda intr-o cantitate cat mai mare in incapere. In ceea ce priveste draperiile, alege o culoare plina, in concordanta cu decoratiunile pe care le utilizezi in camera respectiva.

Daca doresti sa adopti acest stil pentru casa ta, in oferta noastra gasesti mai multe accesorii care iti pot fi de folos. Dintre acestea iti recomandam glisierele push-to-open, balamalele incadrate cu piston si manerele metalice tip bara.
Afla mai multe despre ce tip de accesorii pentru mobila se potriveste diferitelor stiluri de amenajare din articolul Accesoriile pentru mobilier in designul de interior.