Stiluri minimaliste de amenajare a baii

Alaturi de bucatarie si dormitor, baia este una din cele mai importante incaperi ale casei, locul in care ai nevoie sa te simti bine, relaxat si nu in ultimul rand curat. Amenajarea nici unui alt spatiu al casei nu necesita atat de multa atentie precum aceste trei camere. Locul in care te odihnesti dupa o zi plina trebuie sa te relaxeze si sa te incarce cu energie pozitiva, incaperea in care pregatesti retetele favorite sa fie functionala, aerisita si placuta ca atmosfera, iar baia trebuie sa fie, fara indoiala, curata si luminoasa pentru a-ti crea starea de bine de care ai nevoie.

Stilul minimalist neutru

Tonurile deschise, neutre vor fi mereu cea mai buna alegere pentru o baie careia vrei sa ii sporesti luminozitatea si sa dai impresia de spatiu mai mare. O tendinta actuala sunt baile amenajate minimalist, cu foarte putin mobilier, obiecte sanitare de dimensiuni reduse, rotunde sau patrate. Armonia dintre elemente, unitatea dintre forme si culorile deschise ale acestora sunt factorii de succes pentru un design interior minimalist. Opteaza pentru nuante de alb, crem si maro deschis, iar pentru a sparge monotonia poti oricand sa plasezi in baie unul sau doua elemente de culoare intensa. Pentru a mentine fluiditatea stilului minimalist, se poate opta pentru mobilierul de baie fara manere, cu sistem de deschidere prin apasare (push-to-open) sau, si mai bine, cu sistem de culisare destinat usilor de dulap, care permite deshiderea usoara a usilor si care nu ocupa spatiu atunci cand sunt deshise.

 

Stilul minimalist colorat

Pentru iubitorii de culoare, care doresc o baie vesela, amenajarea se poate face prin combinarea a doua sau trei culori sau nuante care sa se completeze reciproc. Acest stil este mai greu de realizat in mod corect, deoarece sunt putine combinatii de tonuri care merg bine impreuna si nu rezulta intr-un amestec kitsch. Tonurile pastelate, calde, in combinatie cu o non-culoare precum alb, gri sau negru pot crea efecte spectaculoase. Pentru a nu intra in contradictie cu stilul baii, cel mai potrivit tip de mobilier este cel alb, minimalist ca forma, cu accesorii de feronerie in culoarea aluminiului. In acest interior s-au folosit manerele semisferice 23257, cu finisaj aluminiu mat si suport de prosoape tip bara din otel inoxidabil, care previne aparitia ruginii datorata aburului.

Oricare ar fi alegerea ta coloristica pentru o baie aerisita, luminoasa si plina de energie pozitiva, amenajarea minimalista va crea impresia de spatiu de care oricare baie are nevoie.