Tendintele anului 2013 in amenajarea bucatariei

Bucataria este incaperea care si-a depasit demult rolul sau de simplu spatiu in care gatesti, iar apoi inchizi usa si uiti ca exista. Pentru persoanele carora le place sa gatesca, bucataria este cel mai important loc, in care isi petrec ore intregi, unde isi servesc famila cu cele mai bune preparate si isi primesc prietenii la o cafea. Bucataria este locul in care trebuie sa te simti confortabil, sa iti placa felul in care este amenajata si nu in ultimul rand, sa fie functionala.

Am venit in ajutorul celor care doresc sa isi reamenajeze bucataria si am adunat o parte din tendintele anului 2013 in materie de amenajare:

1. O bucatarie feminina

Expresie a personalitatii feminine si a lucrurilor care ii fac placere, dar care inglobeaza si natura jucausa a copiilor, bucataria amenajata in acest stil este de fapt un amalgam de tendinte si culori. De la piese de mobilier vintage, la deocoratiuni si accesorii colorate pentru mobila, tot ce conteaza este atmosfera personala rezultata din acest amestec eclectic. Asocieri puternice de culori, folosirea culorilor complementare si a ustensilelor la vedere sunt de mare efect.

 

2. Simplitate scandinava

Desi auster si centrat pe functionalitate, stilul scandinav se preteaza foarte bine unei bucatarii moderne. Accesoriile populare pentru mobila de bucatarie in stil scandinav sunt in special cele mate sau din lemn. Sunt foarte apreciate modalitatile de a elibera spatiul si a-l mentine functional precum cosurile Jolly, care se integraza perfect in dulapurile de bucatarie si permit asezarea ordonata a ustensilelor. Culori neutre, alb si lemn natur sunt doar unele din caracteristicile cromatice ale acestui stil. Este foarte potrivit pentru incaperi mici, deoarece creeaza impresia de spatiu.

3. Traditional si modern in acelasi timp

Interior traditional cu accente moderne, o fuziune reusita care permite pastrarea mobilei vechi, dar imbunatatita pentru a corespunde nevoilor din prezent. Accesorii pentru mobila in culori contrastante, o alternare de manere si butoni in cadrul aceleasi mobile, sunt lucruri mici cu efect maxim. O imbinare neobisnuita, dar de mare efect este amplasarea unui candelabru in locul lustrei. Accentele moderne in bucatariile traditionale fac mult pentru atmosfera bucatariei.

 

Afla noi sfaturi pentru amenajarea bucatariei din Spatiu mic in bucatarie? Idei pentru mobilier