Terasa de acasa – pe balcon sau in curte

Primavara este anotimpul in care intreaga natura se trezeste la viata, momentul in care cu totii devenim mai energici si ne bucuram mai mult de timpul petrecut in aer liber. Fie ca locuiesti la casa sau la bloc, poti savura o cafea sau pranzul pe terasa sau balcon, dupa caz. In acest fel, profiti mai mult de vremea frumoasa si temperaturile numai bune de stat afara, in timp ce petreci timpul cu familia.

Pentru a te ajuta sa te bucuri de culorile frumoase ale primaverii, iti oferim cateva sugestii pentru amenajarea unei terase, in curte sau pe balcon.

Mica terasa pe balcon

terasa acasa

Datorita faptului ca balconul ofera un spatiu limitat, mobilierul pe care il pui aici nu are voie sa fie deloc robust. Tocmai de aceea, iti recomandam scaune pliabile si o masa rabatabila, fixata de balustrada. Pentru ca este putin probabil sa gasesti de cumparat o masa care sa fie exact pe dimensiunea de care ai nevoie, iti poti confectiona una extrem de usor, dintr-o placa de lemn si cateva sipci. Construieste o rama dreptunghiulara, din sipcile de lemn, imbinandu-le folosind holsuruburi. De parte superioara a acestei rame, fixeaza placa de lemn prin intermediul a doua balamale simple si plaseaza un opritor dedesubt. In acest fel, atunci cand nu folosesti masa, ea va fi paralela cu balustrada si nu va ocupa prea mult spatiu.

Aceasta solutie este ideala pentru cei care vor sa isi savureze cafeaua afara, alaturi de cei dragi. Din cauza ca masa nu are o dimensiune prea generoasa, este potrivita doar pentru una sau doua persoane.

Terasa in curte

Cei care locuiesc la casa si dispun de o curte spatioasa se pot bucura si mai mult de beneficiile oferite de o terasa. Si in acest caz recomandam scaunele pliabile, ele fiind mai usor de depozitat pe timp de iarna, cand terasa nu este utilizata. In ceea ce priveste masa, poti alege o masa extensibila care sa foloseasca prinderi metalice pentru conectarea blaturilor separabile. Astfel, poti extinde cu usurinta masa atunci cand ai musafiri, astfel incat toata lumea sa se simta confortabil.

In cazul in care doresti  sa construiesti corpuri de mobilier auxiliare, poti gasi in catalog mai multe accesorii pentru mobilierul de exterior.