Top 10 sfaturi pentru decorarea spatiilor mici

Spatiile mici din casa ta pot fi o provocare atunci cand vrei sa le amenajezi. Cum faci incaperea sa para mare si in acelasi timp sa ai spatiu pentru toate obiectele de care ai nevoie? Ce mobilier ar trebui sa folosesti si unde e ideal sa fie pus? Iti raspundem la toate aceste intrebari in cele ce urmeaza.

1. Foloseste oglinzile si tapetul — un dormitor sau un living mic poate parea precum o cutie de chibrituri, mai ales daca nu are destula lumina naturala. Asa ca un truc prin care sa dai adancime camerei si mai multa lumina e sa adaugi una sau mai multe oglinzi sau un tapet cu o imagine care da iluzia optica de spatiu mai mare.

2. Renunta la mobilierul mare — evita mobilierul de dimensiuni ridicate, pentru ca acesta va incurca spatiul si va crea o senzatie de ingramadire. Foloseste piese de dimensiuni reduse, precum mesele de 2 sau 4 persoane, canapelele fara spatar sau birourile pliabile, care creeaza senzatia unei camere mai mari.

articol4

3. Adauga linii verticale — foloseste draperii, perne sau chiar un tapet cu linii verticale pentru a modifica optic spatiul, conferindu-i inaltime si distragand atentia de la dimesiunile sale reduse.

4. Foloseste culori deschise si accente metalice — cea mai cunoscuta regula in designul unui spatiu mic este sa folosesti culori deschise, care sa dea impresia unui spatiu aerisit si mare. Pentru un efect maxim, alege nuantele perdelelor asa incat sa se potriveasca cu cele ale peretilor. In plus, foloseste accentele metalice care atrag lumina si la fel ca oglinzile, ofera adancime camerei.

5. Renunta la piesele de mobilier — in locul mai multor piese de mobilier care tind sa ocupe spatiul restrans, alege sa iti creezi un perete intreg cu rafturi sau dulapuri, unde poti depozita tot ce te intereseaza.

articol2

6. Foloseste colturi pentru contrast — adauga cateva piese de mobilier in colturile camerei, pentru a adauga note contrastante incaperii.

7. Lasa spatiu intre mobila si pereti — e un truc simplu prin care incaperea ta poate sa para mai mare, fara modificari importante.

8. Foloseste sticla — pentru un spatiu care vrei sa para neaglomerat, o idee ar fi sa folosesti obiectele transparente din sticla sau acrilic. In living, poti trisa si poti crea un efect de spatiu mare prin folosirea unei masute de cafea din sticla.

articol3

9. Alege mobilier cu dubla functionalitate — pentru a reduce lucrurile de care ai nevoie in incapere, poti sa te folosesti de cele existente – spre exemplu, un scaun otoman poate lua locul unei mese de cafea si poate fi folosit ca spatiu pentru depozitare.

10. Decoreaza cu linii simple — adopta stilul minimalist si decoreaza in maxim 2-3 nuante, evitand suprapunerile sau modelele incarcate din incapere.

Asadar, nu trebuie sa ai un spatiu foarte mare pentru a-l decora intr-un stil modern si accesibil. Cu trucurile de mai sus, cateva accesorii de mobilier durabile dar si multa imaginatie, poti sa iti creezi oricand un interior confortabil.